Μετατροπή αρχείων από WebP σε JPEG ή PNG

Σας έχει τύχει να προσπαθήσετε να κατεβάσετε μια φωτογραφία από την Google και να είναι σε μορφή WebP; Η μορφή WebP έχει 26% μικρότερα αρχεία σε σύγκριση με το PNG και έως 34% μικρότερα αρχεία συγκριτικά με το JPEG, χωρίς όμως να μειώνει την ποιότητα των φωτογραφιών.

Το νέο αυτό format εικόνας βοηθά στη μείωση του όγκου των ιστοσελίδων και του χρόνου που απαιτείται για την φόρτωση μιας σελίδας. Γι’ αυτό, επιλέγουν να το χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι δημιουργοί ιστοσελίδων.

Μετατροπή αρχείων από WebP σε JPEG ή PNG

Για να χρησιμοποιήσουμε ως φόντο ένα αρχείο WebP, στο κινητό ή στον υπολογιστή, θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε JPEG ή PNG. Κάτι τέτοιο γίνετε με το Webp Converter Online το οποίο είναι δωρεάν.

Εφόσον ανοίξουμε την παραπάνω ιστοσελίδα σύρουμε τα αρχεία τα οποία θέλουμε να μετατρέψουμε σε άλλο format εικόνας πάνω στο πλαίσιο που γράφει Drop files here.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το Webp Converter να κάνει την εικόνα PNG ή JPEG. Αφήνουμε το Size όπως είναι στο x1, το Quality στο 1, και πατάμε Start Conversion.

Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή, θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο επιλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το νέο αρχείο με τις νέες εικόνες και πατάμε Αποθήκευση.

Κοινοποιήστε