Επιλέξτε και αντιγράψτε κείμενο και εικόνες με το Nitro Pro

Το Nitro Pro σάς επιτρέπει να επιλέξετε και να αντιγράψετε κείμενο και εικόνες από ένα έγγραφο PDF, καθώς και να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλες εφαρμογές. Με το Nitro Pro, μπορείτε να αντιγράψετε κείμενο με ή χωρίς μορφοποίηση. Η αντιγραφή κειμένου με μορφοποίηση είναι χρήσιμη όταν πρέπει να διατηρήσετε τα χαρακτηριστικά μορφοποίησης.

Πώς να αντιγράψετε μια ολόκληρη σελίδα κειμένου σε ένα έγγραφο PDF

Στην καρτέλα Αρχική σελίδα (Home), στην ομάδα Εργαλεία (Tools), κάντε κλικ στην επιλογή (Select) και πατήστε Ctrl+A.

Nitro Pro

Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επιλογή όλων (Select All) ή Ctrl+A. Επιλέξτε το Copy Text ή πατήστε Ctrl+C. Ενναλακτικά πατήστε Ctrl+Alt+C για να αντιγράψετε το κείμενο με μορφοποίηση (Copy With Formatting). Το κείμενο αντιγράφηκε στο Πρόχειρο και είναι έτοιμο για επικόλληση.

Επιλέξτε και αντιγράψτε κείμενο και εικόνες με το Nitro Pro

Για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο κείμενο σε ένα έγγραφο PDF, στην καρτέλα Αρχική σελίδα (Home), στην ομάδα Εργαλεία (Tools), κάντε κλικ στην επιλογή (Select). Με το ποντίκι έπειτα επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε. Σύρετε το ποντίκι πάνω στο κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε. Επιλέξτε το Copy Text ή πατήστε Ctrl+C για να αντιγράψετε το κείμενο.

Έξω από το κείμενο, κάντε κλικ και σύρετε για να σχεδιάσετε ένα πλαίσιο επιλογής πάνω από το κείμενο που θέλετε να επιλέξετε. Το πλαίσιο σάς επιτρέπει επίσης να επιλέξετε κάθετες στήλες κειμένου. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στη σελίδα και επιλέξτε Επιλογή όλων για να επιλέξετε όλο το κείμενο στο έγγραφο.

Επιλέξτε το Copy Text ή πατήστε Ctrl+C. Ενναλακτικά πατήστε Ctrl+Alt+C για να αντιγράψετε το κείμενο με μορφοποίηση (Copy With Formatting). Το κείμενο αντιγράφηκε στο Πρόχειρο και είναι έτοιμο για επικόλληση. Τώρα μπορείτε να επικολλήσετε το κείμενο στο Nitro Pro ή σε άλλη εφαρμογή.

Πώς να επιλέξετε και να αντιγράψετε εικόνες σε ένα έγγραφο

Για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη εικόνα από ένα έγγραφο PDF, στην καρτέλα Αρχική σελίδα (Home), στην ομάδα Εργαλεία (Tools), κάντε κλικ στην επιλογή (Select). Τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από μια εικόνα και παρατηρήστε ότι ο δείκτης του ποντικιού μετατρέπεται σε σταυρόνημα.

Κάντε κλικ στην εικόνα μία φορά για να την επιλέξετε. Κάντε δεξί κλικ στην επιλεγμένη εικόνα και επιλέξτε Αντιγραφή εικόνας ή πατήστε Ctrl+C.

Τώρα μπορείτε να επικολλήσετε την εικόνα στο Nitro Pro ή σε άλλη εφαρμογή. Μπορείτε να κάνετε και εξαγωγή της εικόνας που θα επιλέξετε και να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας πατώντας το (Extract Image). Στο Nitro Pro, μπορείτε να καταγράψετε ένα τμήμα μιας σελίδας PDF (κείμενο και γραφικά) ως εικόνα και στη συνέχεια να επικολλήσετε το περιεχόμενο σε μια άλλη εφαρμογή όπως το Word. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε ένα τμήμα μιας σελίδας και να το μετατρέψετε σε νέο PDF.

Κοινοποιήστε