Πώς να προγραμματίσετε την αποστολή ενός email στο Gmail

Το Gmail έχει την δυνατότητα του προγραμματισμού της αποστολής ενός email. Είναι μια αρκετά καλή λειτουργία ιδιαίτερα όταν είστε εκτός των ωρών λειτουργίας του γραφείου σας.

Η Google πρόσθεσε αυτήν τη δυνατότητα τον Απρίλιο του 2019. Είναι πλέον ενσωματωμένη τόσο στον ιστότοπο του Gmail όσο και στην εφαρμογή του Gmail. Μπορείτε να προγραμματίσετε έως και 100 email κάθε φορά.

Πώς να προγραμματίσετε την αποστολή ενός email στο Gmail

Στον Gmail σας στον υπολογιστή σας αντί να κάνετε κλικ στο συνηθισμένο κουμπί Αποστολή, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στα δεξιά του κουμπιού Αποστολή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο «Προγραμματισμός αποστολής».

Μπορείτε να επιλέξετε μια ώρα ή να δώσετε μια προσαρμοσμένη ημερομηνία και ώρα. Μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε ένα email για μερικά χρόνια. Ίσως θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον μελλοντικό σας εαυτό σε λίγα χρόνια από τώρα.

Πώς να προγραμματίσετε ένα email σε iPhone ή Android

Στην εφαρμογή Gmail για iPhone ή Android γράψτε κανονικά το email σας και αντί να πατήσετε το Αποστολή, πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, πατήστε Προγραμματισμός αποστολής.

Επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε το Gmail να στείλει το email. Όπως και στον υπολογιστή σας μπορείτε να επιλέξετε μια ώρα ή να δώσετε μια προσαρμοσμένη ημερομηνία και ώρα.

Πώς να ακυρώσετε ένα προγραμματισμένο email στην επιφάνεια εργασίας

Μπορείτε να δείτε τα προγραμματισμένα email σας κάνοντας κλικ στο Προγραμματισμένα στο αριστερό παράθυρο του Gmail στον υπολογιστή σας.

Για να ακυρώσετε την αποστολή του email, κάντε κλικ στο «Ακύρωση αποστολής» στην επάνω δεξιά γωνία του email. Το Gmail θα επαναφέρει το μήνυμα στο πρόχειρο. Μπορείτε να τροποποιήσετε το περιεχόμενό του και να προγραμματίσετε εκ νέου το email ή να το διαγράψετε. Η ίδια περίπου διαδικασία είναι και στο τηλέφωνο σας.

Κοινοποιήστε