Αναπαραγωγή ήχου κατά την επιτυχή λήψη screenshot

Σε όλους μας έχει τύχει να πατήσουμε το Print Screen και τα Windows να μην αποθηκεύσουν τίποτα στο πρόχειρο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο πληκτρολόγιο που ίσως έχει κάποια ζημιά στο συγκεκριμένο πλήκτρο ή στο ότι πατήσαμε γρήγορα το κουμπί.

Ωστόσο, πραγματοποιώντας μία αλλαγή στο Μητρώο των Windows, μπορούμε να ρυθμίσουμε το λειτουργικό σύστημα ώστε να αναπαράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο κάθε φορά που πατάμε το κουμπί Print Screen.

Αναπαραγωγή ήχου κατά την επιτυχή λήψη screenshot

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα Win+R, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε regedit, και κάνουμε κλικ στο OK. Αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\Schemes\Apps.Default
Κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε Δημιουργία, Κλειδί, και ονομάζουμε το νέο κλειδί SnapShot. Κλείνουμε το Μητρώο των Windows, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, και μπαίνουμε στο Σύστημα.

Επιλέγουμε την κατηγορία Ήχος και πατάμε τον σύνδεσμο Πίνακας ελέγχου ήχου. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στην καρτέλα Ήχοι και διαλέγουμε το SnapShot. Έπειτα, πατάμε το Χωρίς επιλογή κάτω από το Ήχοι και διαλέγουμε τον ήχο που θέλουμε να κάνουν τα Windows κάθε φορά που αποθηκεύουν στο πρόχειρο ένα screenshot. Τέλος, κάνουμε κλικ στο OK για να αποθηκεύσουμε τη ρύθμιση και να κλείσουμε το παράθυρο.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση