Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Facebook

Για να διευκολύνετε τους χρήστες να βρίσκουν το προφίλ σας στο Facebook, αλλάξτε το όνομα χρήστη σας, ώστε ο σύνδεσμος του προφίλ σας να είναι εύκολο να τον θυμάται κάποιος. Η εφαρμογή αυτή ισχύει για υπολογιστές, καθώς η εφαρμογή για κινητά δεν σας επιτρέπει να το αλλάξετε.

Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Facebook

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, το όνομα χρήστη σας είναι η συμβολοσειρά κειμένου που εμφανίζεται μετά το Facebook.com, τη διεύθυνση URL και οδηγεί τους χρήστες στο προφίλ σας. Για παράδειγμα, εάν το όνομα χρήστη σας είναι IosifParadisopoulos τότε η διεύθυνση URL του προφίλ σας στο Facebook είναι: https://www.facebook.com/IosifParadisopoulos

Όταν επιλέγετε ένα όνομα χρήστη, βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεται με τις οδηγίες του Facebook για τα ονόματα χρήστη. Να τι λένε οι επίσημοι κανόνες:

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε όνομα χρήστη που χρησιμοποιεί ήδη κάποιος άλλος.
Το όνομα χρήστη σας μπορεί να έχει μόνο γράμματα, αριθμούς και τελείες. Δεν υποστηρίζονται επεκτάσεις όπως το .com. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον 5 χαρακτήρες στο όνομα χρήστη σας.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αλλαγής ονόματος χρήστη, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και αφού συνδεθείτε, στην επάνω δεξιά γωνία του Facebook, επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ σας. Στο μενού που ανοίγει, επιλέξτε Ρυθμίσεις & Απόρρητο και μετά Ρυθμίσεις.

Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, στην ενότητα Κέντρο διαχείρισης λογαριασμών επιλέξτε προσωπικά στοιχεία.

Επιλέξτε μετά το προφίλ σας και πατήστε επάνω του. Θα εμφανιστεί η παραπάνω εικόνα. Στο πεδίο Όνομα χρήστη, πληκτρολογήστε το νέο όνομα χρήστη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών. Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

Κοινοποιήστε