Πώς αφαιρώ το φόντο από μία εικόνα στο Excel

Για πολλούς το Photoshop είναι το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Ωστόσο, αν θέλουμε να αφαιρέσουμε το φόντο από μία εικόνα, δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

Το πρόγραμμα του Excel διαθέτει ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης φόντου από εικόνες και η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή.

Πώς αφαιρώ το φόντο από μία εικόνα στο Excel

Αρχικά, εισάγουμε στο έγγραφο την εικόνα της οποίας θέλουμε να αφαιρέσουμε το φόντο. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πηγαίνουμε στην καρτέλα Εισαγωγή, Απεικονίσεις,

και από τις Εικόνες επιλέγουμε το Αυτή τη συσκευή.

Εικόνες_Συσκευές

Εφόσον έχουμε εισάγει την εικόνα στο έγγραφο, την επιλέγουμε, κάνουμε κλικ στην καρτέλα Μορφοποίηση εικόνας, και πατάμε το κουμπί Κατάργηση φόντου.

Κατάργηση Φόντου

Το Excel επιλέγει αυτόματα το τμήμα της εικόνας που αναγνωρίζει ως φόντο. Όπως είναι λογικό, η αυτόματη επιλογή φόντου δεν είναι τέλεια. Γι’ αυτό, το πρόγραμμα μας επιτρέπει να διορθώσουμε το επιλεγμένο τμήμα.

Επάνω αριστερά υπάρχουν δύο κουμπιά. Με τη Σήμανση περιοχών για διατήρηση επιλέγουμε τα κομμάτια της εικόνας τα οποία θέλουμε να διατηρήσουμε. Αντίστοιχα, με τη Σήμανση περιοχών για κατάργηση διαλέγουμε τα κομμάτια της εικόνας τα οποία αποτελούν μέρος του φόντου και θέλουμε να διαγράψουμε.

Μόλις ολοκληρώσουμε την επιλογή του φόντου, κάνουμε κλικ στη “Διατήρηση αλλαγών”, ώστε το Excel να αφαιρέσει το φόντο της εικόνας.

Αν θελήσουμε να προσθέσουμε κάποιο τμήμα του φόντου στην εικόνα ή να αφαιρέσουμε επιπλέον τμήματα, τότε δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε στο μενού της κατάργησης φόντου.

Για να να αποθηκεύσουμε την εικόνα στον υπολογιστή μας και να τη χρησιμοποιήσουμε όπου και όπως εμείς επιθυμούμε, την επιλέγουμε και πατάμε Ctrl+C. Μετά, ανοίγουμε το Word, δημιουργούμε ένα νέο κενό έγγραφο, και πατάμε Ctrl+V. Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα και να επιλέγουμε την Αποθήκευση ως εικόνας.

Τέλος, διαλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το αρχείο, του δίνουμε ένα όνομα, ως τύπο αρχείου αφήνουμε το .png ώστε να διατηρηθεί ο διάφανος χώρος και πατάμε Αποθήκευση.

Κοινοποιήστε