Πώς να κάνετε backup τα SMS από το Android κινητό στο Gmail

Για τις συσκευές Android κυκλοφορούν πολλά προγράμματα backup για τις επαφές, τις φωτογραφίες, τα αρχεία αλλά και για μηνύματα (sms). Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μια εναλλακτική λύση αποθήκευσης των μηνυμάτων  από το κινητό μας τηλέφωνο στο Gmail λογαριασμό μας.

Πώς να κάνετε backup τα SMS από το Android κινητό στο Gmail

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι την δωρεάν εφαρμογή SMS Backup+ στο κινητό μας τηλέφωνο και κάποιες ρυθμίσεις στο Gmail. 

Αρχικά θα συνδεθούμε στο Gmail λογαριασμό μας και θα πάμε στις Ρυθμίσεις.

Στην συνέχεια στην καρτέλα προώθηση και POP/IMAP θα επιλέξουμε την ενεργοποίηση IMAP και θα πατήσουμε αποθήκευση αλλαγών.

Στη συνέχεια θα κατεβάσουμε την εφαρμογή SMS Backup + στο Android κινητό μας. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής επιλέγουμε Connect και στην συνέχεια τον λογαριασμό Google στον οποίο θέλουμε να αποθηκευτούν τα μηνύματα μας. Θα μας ζητηθεί άδεια πρόσβασης στον λογαριασμό Gmail από την εφαρμογή την οποία θα πρέπει να δώσουμε πατώντας στην επιλογή να επιτρέπεται στο κινητό μας. 

Επιλέγουμε Backup για να ξεκινήσει η διαδικασία αντιγραφής των μηνυμάτων μας στο Gmail. Θα διαρκέσει κάποιο χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των μηνυμάτων που έχουμε στο κινητό μας.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγραφής θα παρατηρήσουμε ότι στο Gmail έχει προστεθεί μία νέα καρτέλα με το όνομα SMS στην οποία εμφανίζονται όλα τα μηνύματα από το κινητό μας.

Ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, απλά πατώντας το κουμπί Restore μπορούμε να τα επαναφέρουμε το κινητό μας τηλέφωνο.

Μια ακόμη πολύ καλή παρόμοια εφαρμογή είναι η SMS Backup & Restore.

Το SMS Backup & Restore είναι μια εφαρμογή που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας (δημιουργεί αντίγραφο) μηνυμάτων SMS και MMS και αρχεία καταγραφής κλήσεων που είναι διαθέσιμα στο τηλέφωνο. Μπορεί επίσης να επαναφέρει μηνύματα και αρχεία καταγραφής κλήσεων από ήδη υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας.

Σημείωση: Αυτή η εφαρμογή απαιτεί υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας για να είναι δυνατή η επαναφορά αρχείων καταγραφής κλήσεων και μηνυμάτων. Δεν μπορεί να ανακτήσει τίποτα χωρίς τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας. Αποθηκεύει τα δεδομένα στο Google Drive ή στο Dropbox ή στο OneDrive ή ακόμα και στο τηλέφωνο σας. Είναι πολύ πιο εύκολο στην χρήση από την προηγούμενη εφαρμογή.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση